Waar vandaan: Toerisme > Afrika > Tunesië > Belangrijke informatie

Afrika > Tunesië > Belangrijke informatie

Promoties & reserveren
Bezienswaardigheden
Belangrijke informatie
Reisverhalen

 

Reizen.
Tunesië bezit 6 internationale luchthavens : Tunis, Monastir, Djerba, Tozeur, Sfax en Tabarka. Lijnschepen kunnen in de havens van La Goulette en Tunis binnenlopen. Voor privéjachten zijn er verschillende havens beschikbaar.

Documenten.
Reispas en identiteitskaart.

Geld.
Men mag de nationale munt, de Dinar, niet in- en uitvoeren. 1 Tunesische Dinar = 1.000 millimes = ongeveer 30 BEF. Tunesie is aangesloten op het Euro- en reischecknetwerk. Eurocheques kan men alleen in de bank omruilen. In veel restaurants en hotels worden kredietkaarten aanvaard.

Inkopen.
De meest geliefde souvenirs uit Tunesië zijn tapijten en antiek en modern zilver. Wie een tapijt wil kopen dient zich op voorhand goed te laten inlichten. In principe kan men slechts van een "Echtheidsgarantie" spreken als het tapijt goedgekeurd werd door het ONAT (Office National de L'Artisanat Tunisien). De stempel van het ONAT staat dan aan de achterzijde van het tapijt. Prijzen zijn echter niet vastgelegd.

Taal.
De officiële landstaal is het Arabisch, maar het Frans is natuurlijk alomtegenwoordig. In de toeristische centra wordt meestal ook Duits en Engels gesproken.

Kledij.
Met meer dan 300 dagen zon per jaar, behoort Tunesië tot de zonnigste vakantielanden ter wereld. Het strandseizoen begint in April en eindigt in Oktober. Tijdens dit seizoen is lichte zomerkledij voldoende.  Vanaf Oktober kan men al een warmere jas gebruiken en in de winter doet men er best aan om regenkledij en een mantel mee te nemen.

Een auto huren.
In alle grote steden vindt men autoverhuuragentschappen van Avis, Europcar, InterRent, Hertz en plaatselijke verhuurfirma's. De toestand van de straten is goed tot zeer goed. Voor de zuidelijke streek van de Sahara is het beter een terreinwagen te huren. In de bebouwde kom geldt een snelheidsbeperking van 40 km/uur, op de landwegen 90 km/uur.

Taxi.
Taxifirma's hebben hun belangrijkste standplaatsen bij hotels, havens, luchthavens en stadscentra. De tarieven zijn niet heel hoog.  Voor bagage wordt extra gerekend. Vanaf 21 uur is er ook een nachttarief van +50%. Groepstaxis zijn in Tunesië heel populair. Ze rijden regelmatig tussen de grote plaatsen en kunnen tot 5 personen vervoeren.

Geneeskundige verzorging.
Bijna alle artsen spreken Frans en soms ook Duits. Bij problemen wendt men zich het best tot de hotelreceptie die dan voor u nagaat wie de dienstdoende arts is. In de vakantieoorden zijn er staatsziekenhuizen en privé-klinieken die voor de Europese standaard niet moeten onderdoen.

Campings.
Tunesië is geen klassiek camping-land. Er zijn 7 grote campings. Vrij kamperen mag slechts na toestemming van de plaatselijke authoriteiten.

Moskeeën.
Moskeeën kunnen steeds bezocht worden, behalve op vrijdag en tijdens de gebedsdienst. Het betreden van de gebedsruimte is niet toegelaten voor niet-moslims.
Hou rekening met uw kledij, draag niets shockerends !.

Post en Telefoon.
Tunesië beschikt over een goed uitgebouwd telecommunicatienetwerk. Luchtpost wordt regelmatig verstuurd en de internationale telefoonverbindingen functioneren probleemloos.

Electriciteit.
Het algemene voltage is 220 Volt, behalve in oudere huizen in Tunis en Zuid-Tunesië waar maar 110 Volt gebruikt wordt. We raden aan om een Euro-wisselstekker mee te nemen.

Tijd.
In Tunesië geldt dezelfde tijdszone als in België en Nederland, evenwel zonder zomertijd.

TUNESIE (Dienst voor Toerisme), Ravensteingalerij 60, 1000 Brussel
Tel. 02-511 11 42 - Fax 02-511 36 00

 

 

Promoties & reserveren
Bezienswaardigheden
Belangrijke informatie
Reisverhalen

 

 

Bron tekst: Arakea