Receptendatabank
Wortelsoep met salie
Caloriearm | Keuken: Belgisch | Afdrukken |
Boodschappenlijstje
Voor 4 personen heb je nodig:
- peper
- zout
- verse salie
- 1 liter kipbouillon
- 1 eetlepel(s) Vitelma Finesse
- 1 eetlepel(s) gehakte verse salie
- 1 stuk(s) ui
- 750 gram wortelen
Voedingswaarde
1 portie = 250 ml / kcal 50
Bereiding
Pel de ui en snipper hem fijn. Schraap de wortelen en snijd ze in stukjes.
Fruit de ui in de vetstof. Zorg dat hij niet bruin wordt.
Voeg de wortelen en de bouillon toe en breng op smaak met peper (en zout).
Breng aan de kook en laat ongeveer 30 minuten onder deksel sudderen.
Mix de soep glad.
Voeg de gehakte salie toe. Laat nog 15 minuten sudderen.
Garneer met verse salie.
Extra / Tip
Verse salie heeft een uitgesproken smaak, voeg eerste ¾ eetlepel toe en proef na 10 minuten sudderen. Voeg daarna eventueel de rest toe.
Waardering
Reacties (0)
Bron recept: Hartvriendelijk koken - Piet Huysentruyt. Voor meer recepten surf naar www.vitelma.be | 27718 keer gezien | 37 waarderingen
Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=37