Waar vandaan: Culinair > Recepten > Wortelsoep met salie

Receptendatabank

Wortelsoep met salie culinair

Caloriearm Keuken: Belgisch Afdrukken
Wortelsoep met salie

Boodschappenlijstje

Voor 4 personen heb je nodig:

Voedingswaarde

1 portie = 250 ml / kcal 50

Bereiding

Pel de ui en snipper hem fijn. Schraap de wortelen en snijd ze in stukjes.

Fruit de ui in de vetstof. Zorg dat hij niet bruin wordt.

Voeg de wortelen en de bouillon toe en breng op smaak met peper (en zout).

Breng aan de kook en laat ongeveer 30 minuten onder deksel sudderen.

Mix de soep glad.

Voeg de gehakte salie toe. Laat nog 15 minuten sudderen.

Garneer met verse salie.

Extra / Tip

Verse salie heeft een uitgesproken smaak, voeg eerste ¾ eetlepel toe en proef na 10 minuten sudderen. Voeg daarna eventueel de rest toe.

Waardering

culinair culinairculinair culinairculinairculinair culinairculinairculinairculinair culinairculinairculinairculinairculinair

Reacties (0)

Bron recept: Hartvriendelijk koken - Piet Huysentruyt. Voor meer recepten surf naar www.vitelma.be | 27718 keer gezien | 37 waarderingen

Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=37