Receptendatabank
Duif met tuinbonen en komijn
Caloriearm | Keuken: Belgisch | Afdrukken |
Boodschappenlijstje
Voor 4 personen heb je nodig:
- kerriepoeder
- komijnzaadjes
- verse korianderblaadjes
- 1 deciliter groentenbouillon
- 1 eetlepel(s) hummus (kikkererwtenpuree) uit een potje
- 2 eetlepel(s) Vitelma Finesse
- 2 eetlepel(s) Balsamicoazijn
- 2 eetlepel(s) rozijntjes
- 2 eetlepel(s) pijnboompitten
- 2 stuk(s) tomaten
- 2 stuk(s) chilipepers
- 4 stuk(s) duiven (borstfilet)
- 500 gram gedopte tuinbonen
Voedingswaarde
1 portie = 1/4 / kcal 287
Bereiding
Kook de tuinbonen ongeveer 3 minuten in kokend water. Spoel ze af met koud water, laat ze uitlekken en verwijder de vliesjes.
Snijd de chilipepers horizontaal doormidden en verwijder de zaadjes. Hak de pepertjes fijn. Snijd de tomaten in stukken.
Kruid de duifjes met komijn en kerriepoeder en bak ze stevig krokant aan alle kanten.
Voeg de pijnboompitten, de rozijnen, de chilipepers, de tomaten, de tuinbonen en de hummus toe.
Bevochtig met de groentebouillon en de balsamicoazijn. Laat even verder koken tot een gebonden saus.
Versier met de verse koriander.
Extra / Tip
Laat het vel aan de borstfilets hangen alvorens te bakken zo droogt het vlees minder uit.
Het vlees van jonge duiven is het best voor deze bereiding, je herkent jonge duiven aan de donzige veren rond de poten en de zachte snavel.
Vraag de poelier om de duiven te fileren, gebruik het karkas om een krachtige bouillon te maken voor een heerlijke pot-au-feu.
Waardering
Reacties (0)
Bron recept: Hartvriendelijk koken - Piet Huysentruyt. Voor meer recepten surf naar www.vitelma.be | 7664 keer gezien | 5 waarderingen
Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=109