Waar vandaan: Helpcentrum > Paswoord - wachtwoord - gebruikersnaam > Wat is een wachtwoord / paswoord ?

Paswoord - wachtwoord - gebruikersnaam: Wat is een wachtwoord / paswoord ?

Een wachtwoord en een paswoord is hetzelfde, dit zijn synoniemen van elkaar. Een wachtwoord of paswoord is een geheime code die enkel u mag weten. Dit is min of meer te vergelijken met de PIN-code van uw bankkaart. Aan de hand van dit geheime wachtwoord, kan de computer weten dat ù het bent en niemand anders.
Een wachtwoord kan bestaan uit letters, hoofdletters en cijfers. De bedoeling is dat dit wachtwoord moeilijk te raden is voor iemand anders, maar toch eenvoudig is voor u om te onthouden.

Een gebruikersnaam of schuilnaam zijn ook synoniemen van elkaar. Een gebruikersnaam is een naam die u zelf kan kiezen. Dit mag uw eigen naam of voornaam zijn, maar ook een soort van schuilnaam. Dit wordt gebruikt zodat andere mensen u kunnen herkennen, dit moet dus niet per definitie uw eigen naam zijn. Het komt erop neer dat u ,indien gewenst, anoniem bent, maar dat de mensen u dan met een schuilnaam kunnen aanspreken. Een voorwaarde is dat de gebruikersnaam uniek is, er mogen geen twee dezelfde gebruikersnamen zijn. Indien u dus een gebruikersnaam kiest bij het inschrijven en u krijgt de mededeling dat deze reeds in gebruik is, dan kiest u een andere gebruikersnaam, eventueel een afgeleide ervan (een cijfer erachter zetten,…).

De combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord is helemaal uniek en zo kan de computer weten dat ù dit bent. Op deze manier kan u binnen gaan op het onderdeel waarvoor u zich moest registreren en onder uw (schuil)naam berichten plaatsen of werken op de website.

Indien u het wachtwoord of gebruikersnaam vergeten bent, dan kan u dit opnieuw opvragen. Dit doet u door naar www.seniorennet.be te surfen en vervolgens te klikken op “Paswoord vergeten” in het menu. Daar kan u uw e-mail adres opgeven en wij sturen u de gevraagde gegevens .
http://www.seniorennet.be/Pages/Overige/paswoord_vergeten.php


Gerelateerde helponderwerpen:
SeniorenNet gratis?
Ik ben mijn ID of nummer vergeten
Ik ben mijn paswoord vergeten
Ik ben mijn gebruikersnaam vergeten
Ik log correct in, en toch geraak ik niet binnen
Wat doen indien ik aanduid 'wachtwoord onthouden', maar dat ik de volgende keer toch opnieuw moet inloggen?
Probleem met inloggen? Hier de oplossing!
Wat is een sterk / veilig wachtwoord?

Ga naar het Helpforum om vragen te stellen, antwoorden te vinden en uw kennis te delen met anderen.