Waar vandaan: Toerisme > Belgische kust > Blankenberge > Informatie

Belgische kust > Blankenberge

 

 

Blankenberge is wellicht één van de meest populaire en drukste badplaatsen aan de Kust. Hier gonst het van de bedrijvigheid op het brede strand en ook op de dijk met de talloze eetkraampjes en winkels. Ook na het ondergaan van de zon blijft Blankenberge een vurige stad, met een nachtleven dat je langs de Kust nog nauwelijks vindt. 's Zomers is Blankenberge een stad die nooit slaapt, een stukje Spaanse Costa in eigen land.

Gelukkig biedt deze bruisende plek ook nog voldoende mogelijkheden voor wie de rust wil opzoeken. Onze favoriete plek is alvast de haven waar je vissers- en jachtschepen aan en af ziet varen en waar de garnaalvangst aan land wordt gedragen. Van op de zitbanken langs het water raak je nauwelijks uitgekeken op deze wijdse waterkom. Deze badstad biedt voor elk wat wils en dat zal je merken als je op een zonnige dag op de koppen kan lopen op het strand, langs de dijk en in de levendige winkelstraten.

Bezienswaardigheden

Het Sea Life Centre met zijn indrukwekkende onderwatertunnel is een vaste waarde. In het kweekprogramma zijn verscheidene aquariums opgesteld, samen goed voor 10 000 liter water. Je gluurt er op neusafstand binnen in de mystieke wereld van het zeepaardje . Ervaar er hoe ze hun levenspartner zoeken, een paringsdans voeren en met wat geluk zie je het mannetje, jawel, bevallen van tot wel 1500 baby's per keer. Het kweekprogramma wordt dit jaar in vier Sea Life's in Europa gestart. Zo kunnen we de krachten en kennis bundelen om de wereldwijde zeepaardjes populatie terug op peil te brengen. Via grote informatie borden wordt de bezoeker tevens alert gemaakt en gesensibiliseerd over de problematiek van de zeepaardjes.

Ook het Serpentarium , waar u de fascinerende wereld van de reptielen kan ontdekken, is een bezoekje meer dan waard. Schorpioenen, pythons, boa's, ratelslangen, we weten ze best te appreciëren, als ze maar achter goed dik glas zitten. Hier lijkt de zaak ons zeer veilig, dus willen we wel een stap binnen zetten. Daar blijkt meteen dat deze reptielen niet agressief zijn. We hadden ons de meeste van deze beestjes ook wat kwikker voorgesteld, maar slangen zijn bijvoorbeeld best slome dieren, verzekert de oppasser.

De informatieborden bij de kooien geven leuke weetjes weer. Zo weten we nu dat melkslangen niet alleen muizen opvreten, maar soms ook hun eigen soort. Boa's krijgen dan weer graag een konijn op het menu.
Met een gids kom je nog zo veel meer te weten. Daarom raden we je aan om een groepje te verzamelen voor een gidsbeurt van iets meer dan een uur.
Zeedijk 146
8370  Blankenberge
Tel.: 050 42 31 62

Als u houdt van knotsgekke toestanden, dan moet u de Velodroom op de dijk zeker bezoeken : u zult er opnieuw leren fietsen!

Evenementen

In Blankenberge worden ook talrijke evenementen georganiseerd zoals het majestueuze Zandsculptuurfestival , het fel gesmaakte Klankenberge en de aloude maar nog steeds boeiende Bloemencorso.

Sedert 1998 is het Zeebrugse strand het schitterend decor voor het jaarlijkse Zandsculptuurfestival. Elke zomer sculpteren tientallen Europese zandkunstenaars met zo'n 5000m3 zand, honderdduizenden liters water en vooral veel liefde voor het vak, allerlei beelden en taferelen in vergankelijke zand.

Voor een actueel overzicht van de evenementen aan de kust, klik hier.

Een actueel weerbericht van de Kust vind je hier

Voor meer informatie omtrent Blankenberge:

Dienst voor Toerisme
Leopold III plein
8370 BLANKENBERGE
Tel.: 050 41 22 27 - Fax.: 050 41 61 39
toerisme@blankenberge.be
www.blankenberge.be

Bekijk hier deze badplaats live op de webcam

Op zoek naar een leuk hotel aan de kust?

Op zoek naar een Charmehotel aan de kust?

Op zoek naar een weekendje op hotel aan de kust?

Bron tekst: Westtoer