Waar vandaan: Toerisme > Belgische kust > De haan > Informatie

Belgische kust > De haan

 

De toeristische motor van De Haan-Centrum is gesitueerd in één van de mooiste architecturale bouwwerken van de " Concessie " die de Staat in 1889 in erfpacht gaf voor een termijn van 90 jaar.
De Haan-Centrum dankt zijn bevalligheid niet alleen aan zijn bouwstijl en -aanleg, het is daarenboven gespaard van hoogbouw, wat deze badplaats een zo eigen ziel verleent.


Reeds bij het binnenrijden van De Haan word je onmiddellijk betoverd door de prachtige huisjes en villa's in anglo-normandische stijl: gevels met vakwerkstructuur, cottages met rode daken, balkonnetjes, torentjes, …

Wie hier bouwen wil moet zich nog steeds houden aan strenge stedebouwkundige regels, zoals bijvoorbeeld : de hoogte van de flatgebouwen beperkt zich tot vier verdiepingen, tuinen rondom de villa's, toepassing van anglo-normandische stijlkenmerken. Eenmaal per jaar (1e zaterdag augustus) wordt er teruggegaan naar die Belle Epoque-periode gedurende het Trammelantfeest.

De weidse polders doen je herademen: als je tijdens heerlijke wandelingen of fietstochtjes , de akkers en de weiden doortrekt. Vlissegem en Klemskerke, schilderachtige dorpjes waar je de landelijke rust gewoon proeft.
De Haan & Wenduine liggen centraal aan de Belgische kust. Dankzij een uitstekend wegennet en een regelmatige tramverbinding zijn alle andere badplaatsen makkelijk te bereiken. Brugge , de beroemde kunststad, ligt slechts op 17 km. Er is een regelmatige busdienst naartoe. Binnen dagbereik kan je de Nederlandse en de Franse grens over naar Sluis, Walcheren, Duinkerke en Calais.

Bezienswaardigheden

Concessie
De toeristische motor van De Haan-Centrum is gesitueerd in één van de mooiste architecturale bouwwerken van de "Concessie" die de Staat in 1889 in erfpacht gaf voor een termijn van 90 jaar. De Haan-Centrum dankt zijn bevalligheid niet alleen aan zijn bouwstijl en -aanleg, het is daarenboven gespaard van hoogbouw, wat deze badplaats een zo eigen ziel verleent.

Reeds bij het binnenrijden van De Haan word je onmiddellijk betoverd door de prachtige huisjes en villa's in anglo-normandische stijl: gevels met vakwerkstructuur, cottages met rode daken, balkonnetjes, torentjes, …Wie hier bouwen wil moet zich nog steeds houden aan strenge stedebouwkundige regels, zoals bijvoorbeeld : de hoogte van de flatgebouwen beperkt zich tot vier verdiepingen, tuinen rondom de villa's, toepassing van anglo-normandische stijlkenmerken. Eenmaal per jaar (1e zaterdag augustus) wordt er teruggegaan naar die Belle Epoque-periode gedurende het Trammelantfeest.

Bos- en wandelgebied
De Haan en Wenduine zijn één van de weinige plaatsen aan de Kust waar je nog een loofbos in de duinen aantreft. Dit bos- en wandelgebied tussen Wenduine en Bredene is uniek in België. Via het "Duinbossenwandelpad" ontdek je dit 152ha groot bos- en wandelgebied. Bedoelde wandeling is tekoop aan 1,25 euro in de infokantoren van De Haan, Wenduine en Vosseslag. Je kan starten aan het tramstation van De Haan of aan de Dienst voor Toerisme in Wenduine. Onderweg wandel je ondermeer langs de typische villa's van De Haan en de Spioenkop in Wenduine.

Voor een actueel overzicht van de evenementen aan de kust, klik hier.

Een actueel weerbericht van de Kust vind je hier

Voor meer informatie over De haan:
Dienst voor Toerisme De Haan
Leopoldlaan 24
8420 De Haan (Klemskerke)
Tel.: 059 24 21 34
Fax.: 059 24 21 36
toerisme@dehaan.be
www.dehaan.be
Open alle werkdagen van 9-12u en 14-16u30

Op zoek naar een leuk hotel aan de kust?

Op zoek naar een Charmehotel aan de kust?

Op zoek naar een weekendje op hotel aan de kust?

Bron tekst: Westtoer