Waar vandaan: Toerisme > Belgische kust > Heist > Informatie

Belgische kust > Heist

 

Een topbestemming aan onze Kust: met een mooi strand verdeeld over vijf stranden (Heist, Duinbergen, Albertstrand, Knokke en het Zoute), een prachtig natuurreservaat , uitgebreide winkelmogelijkheden, een ruim cultuuraanbod, enkele architectuurpareltjes en een uitstekende sportinfrastructuur .Knokke -Heist toont, door de samenvoeging van heel verscheiden gemeenten, meerdere gezichten.

Heist is niet meer het typische vissersdorpje van weleer, maar het heeft wel zijn volkse karakter bewaard en profileert zich vooral als badplaats met een sterk folkloristisch kantje.Een duinenrij scheidt Heist van Duinbergen, een rustige plek om je vakantie door te brengen. Zoals de naam van deze deelgemeente het zegt, woont men hier op glooiende duinruggen.

Bezienswaardigheden

Vuurtoren van Heist Vuurtorens zijn de laatste tijd een geliefkoosd onderwerp voor boeken en documentaires. Dit betekent dat het niet goed gaat met de vuurtorens. Alle vuurtorens aan de Kust zijn ofwel onbemand ofwel niet meer in werking. Helaas, het waren mooie tijden, zo hoog en eenzaam bovenin de toren. De vuurtoren van Heist (aan de Koningslaan) is nog een prachtig exemplaar van het begin van de twintigste eeuw, in pure Jugendstil. Deze imposante lichtbaken van 34 meter hoog was toen de eerste betonnen constructie aan de Kust. De toren is recent helemaal hersteld en opgefrist.

Voor een overzicht van de actuele evenementen aan de kust, klik hier.

Een actueel weerbericht van de Kust vind je hier

Voor meer informatie:
Dienst voor Toerisme
Zeedijk Knokke 660
8300 Knokke-Heist
Tel.: 050 63 03 80
Fax.: 050 63 03 90
toerisme@knokke-heist.be
www.knokke-heist.info

Op zoek naar een leuk hotel aan de kust?

Op zoek naar een Charmehotel aan de kust?

Op zoek naar een weekendje op hotel aan de kust?

Bron tekst: Westtoer