Waar vandaan: Toerisme > Belgische kust > Westende > Informatie

Belgische kust > Westende

 

Het charmante Westende met het 500 meter brede Sint-Laureinsstrand is het ideale vakantieoord voor de bezoeker die van de natuur, de zee, architectuur en lokale gastronomie houdt. Ooit was dit een prestigieuze badplaats en dat merk je nog op een paar plaatsen in de Meeuwenlaan, de Duinenlaan, de Arendlaan en Portiekenlaan. Mooie authentieke kustvilla's staan er op een rij, goed voor een kleine wandeling.

Bezienswaardigheden

Grand Hotel Bellevue
Het hotel - restaurant de Rotonde en de residentie Belle-Vue vormen een uniek architecturaal oeuvre van de hand van Octave Van Rysselberghe. et imposante bouwwerk uit 1911 heeft WO I overleefd dankzij het voor die tijd unieke constructiemateriaal, gewapend beton. et was een luxehotel met zeer uitzonderlijke accommodaties. Tijdens het Interbellum brachten heel wat leden van de Koninklijke familie er hun vakantie door. owel de buitengevels als het interieur van dit gebouw zijn beschermd . n het hotel-restaurant snuift men nog de sfeer van vroeger.  Het ronde interieur in Belle Epoque-stijl geniet heel wat bewondering bij menig bezoeker.
Zeedijk 300
8434 Westende

De laatste IJslandvaarder
Eén van de weinige typische vissershuizen die nog overblijven langs de Kust, is het huis Yseland aan de Hoveniersstraat. Het pittoreske witgekalkte huis draagt deze naam, omdat hier de laatste IJslandvaarder van Westende woonde.
Ook in Middelkerke vind je langs de Duinenweg nog een vissershuisje.

Voor een overzicht van de actuele evenementen aan de kust, klik hier.

Een actueel weerbericht van de Kust vind je hier

Voor meer informatie over Westende:
Dienst voor Toerisme Middelkerke (Westende)
Distellaan 44
8434 Westende
Tel. 059 30 20 85
Fax. 059 31 47 57
info.westende@middelkerke.be

Op zoek naar een leuk hotel aan de kust?

Op zoek naar een Charmehotel aan de kust?

Op zoek naar een weekendje op hotel aan de kust?

Bron tekst: Westtoer