Waar vandaan: Toerisme > Belgische kust > Zeebrugge > Informatie

Belgische kust > Zeebrugge

 

Fiere Zeebruggelingen noemen hun gemeente wel eens 'de hoofdstad van de vis'. Ze hebben recht van spreken, want al jarenlang is de vismijn van Zeebrugge met haar omliggende viswinkels een aantrekkingspool voor bezoekers van over het hele land.

De vismijn is enkele jaren geleden verhuisd naar de achterhaven en de ruimte die vrij kwam, is nu grotendeels ingenomen door Seafront , een museum over het leven in en op zee. De viswinkels rond de oude vismijn zijn evenwel gebleven en zorgen er voor dat de gezellige drukte van toen is blijven hangen.

Bezienswaardigheden

Seafront: Plezant en Interessant !
In het 'maritiem themapark' Seafront leer je de zee kennen in al haar facetten.
Je maakt kennis met de wereld onder water en de verschillende periodes uit de geschiedenis van onze kust. Ook de evolutie van de visserij bij ons en elders in Europa komt uitgebreid aan bod.
Seafront is vooral bekend voor zijn echte Russische onderzeeër, de Foxtrot .  In dit 100 meter lange stalen gevaarte ervaar je de spanning en de stress die de bemanning ervaart tijdens een aanval met diepzeebommen.  

Gedurende ongeveer vier minuten kunnen de bezoekers een aanvalsanimatie beleven in de boegbuiskamer van de Foxtrot onderzeeboot. Door een verfijnd klank- en lichtspel staan u enkele bange momenten te wachten. Alle projecties zijn authentieke beelden. Enkele zelfs van de Foxtrot. De klankband bestaat uit een compilatie van stemmen, bevelen en geluiden afkomstig van de Russische marine.
Seafront is dé motor van het toerisme in Zeebrugge. kan immers je bezoek aan het themapark combineren met allerlei andere leuke dingen in deze havengemeente, zoals een bezoek aan de marinebasis, de visveiling, een havenrondvaart, ....
Vismijnstraat 7
8380 Zeebrugge
Tel. 050 55 14 15 Fax 050 55 04 13
Voor alle verdere informatie zie www.seafront.be  

De marinebasis
De marine: het heeft iets avontuurlijks, iets spannends en jongensachtig.

  • Verzamel een groep van mensen die wel eens willen weten of dit wel overeenstemt met de werkelijkheid en neem contact op met Seafront .
  • Zij regelen een bezoekje van ongeveer een half uur aan de marinebasis van Zeebrugge.
  • Je springt dan met de hele groep op een bus, samen met een militair die de rit op de marinebasis van deskundig commentaar voorziet.

Het ideale moment om deze basis te bezoeken, is evenwel een jaarlijks weekend in juli waarop iedereen welkom is om de schepen en de discipline onder de manschappen zelf te inspecteren.

Havenrondvaart
Zeebrugge heeft van haar haven een toeristische troef gemaakt en dat is heel slim bekeken, want die haven is ook meer dan de moeite waard om eens te bekijken vanop zee.

  • Tijdens het seizoen zorgt de rederij Euro-Line er voor dat dit spektakel niet aan jou voorbij hoeft te gaan.
  • Je kan dan dagelijks een trip van anderhalf uur maken in de havengeul.
  • Onderweg levert een gids commentaar bij het kijkstuk, zodat ook dit weer een uitstap met culturele waarde wordt!

    www.euro-line.be
    info@euro-line.be

Voor een overzicht van de actuele evenementen aan de kust, klik hier.

Een actueel weerbericht van de Kust vind je hier

Voor meer informatie over Zeebrugge:
Toerisme Zeebrugge - Brugge
Burg 11
8000 BRUGGE
Tel: 050 44 86 86 - Fax: 050 44 86 00
toerisme@brugge.be
www.brugge.be/zeebrugge

Op zoek naar een leuk hotel aan de kust?

Op zoek naar een Charmehotel aan de kust?

Op zoek naar een weekendje op hotel aan de kust?

Bron tekst: Westtoer