Waar vandaan: Toerisme > Oost-Vlaanderen > Waasland > Bezienswaardigheden

Oost-Vlaanderen > Waasland > Bezienswaardigheden

Promoties & reserveren
Bezienswaardigheden
Belangrijke informatie
Reisverhalen

 

Info Waasland
Gloednieuw interactief bezoekerscentrum in Sint-Niklaas. In het gloednieuwe, interactieve bezoekerscentrum "info.waasland" vind je alle info die je nodig hebt voor een wervelend bezoek aan het Waasland.
Kijk Mercator in de ogen, snuister in de zak van Sinterklaas, verken de Stekense bossen,…Reynaert De Vos toont je de allermooiste plekjes…..
Het info.waasland, een interactief bezoekerscentrum, vind je op de markt van Sint-Niklaas. Hier kan je Mercator in de ogen kijken, snuisteren in de zak van Sint-Niklaas, het Waasland bewonderen vanuit een luchtballon, de Stekense bossen verkennen, in de Mollenpijp van recreatiedomein Puyenbroeck kruipen en nog veel meer.
info.waasland
Grote Markt 45 9100 Sint-niklaas
Tel.: 03-760 92 62 Fax: 03-760 92 61
E-mail: info.waasland@oost-vlaanderen.be
Website: www.toerismewaasland.be

Onze Lieve Vrouwkerk en stadhuis Sint-Niklaas

Onze Lieve Vrouwkerk: Op het gelijknamige plein in het stadscentrum staat de monumentale kerk uit de periode 1840-1896. Boven op de troon prijkt een zes meter hoog, verguld Mariabeeld.
Openingsuren: Tijdens weekdagen elke voormiddag toegankelijk tussen 9.00 en 11.30 uur.
Stadhuis: Prijkt als een kroon aan één van de zijden van het grootste marktplein van België. Het neogotische gebouw uit de 19e eeuw staat symbool voor de toenmalige welvaart van de stad. In die periode was de textielsector de motor van de ontwikkeling. De belforttoren is 40 m hoog.
Grote Markt
9100 Sint-niklaas

Graventoren Rupelmonde
Deze middeleeuwse vesting had 17 torens en diende hoofdzakelijk voor de verdediging van de Schelde en de Rupel. Tot op vandaag bleven de restanten van een 12de-eeuwse waterburcht bewaard, omgeven door een wal. Vanaf de torentinne heeft u een mooi zicht op de Scheldevallei. De ruïne maakt deel uit van het Mercatoreiland. In 1544 werd Gerardus Mercator hier beticht van ketterij en gevangengezet in het gravenkasteel van Rupelmonde. De thema's die in de educatief opgebouwde tentoonstelling Mercators Schrijn aan bod komen, worden geïllustreerd met klank, beeld en tastbaar reconstructiemateriaal. Op elke etage wordt een scène uit Mercators leven uitgebeeld. Ook het ideologische spanningsveld tijdens de Reformatie en de inquisitie komt aan bod. Op de laatste verdieping zetten we samen met u de stap naar het heden.
Kasteelstraat
9150 Rupelmonde
Tel.: +32-3-744 10 13
Fax: +32-3-744 10 13
E-mail: toerisme.kruibeke@belgacom.net

Fort Liefkenshoek
Gelegen op de linkeroever van de Schelde, op het grondgebied van de gemeent Beveren, vormt het Fort Liefkenshoek een van de laatste stukjes groen te midden van het industriële havenlandschap. Het fort is beschermd als monument en als landschap. Het werd in 1980 door de gemeente Beveren aangekocht om het historisch erfgoed voor het nageslacht te bewaren. De oudste gebouwen van het fort dateren van 1811. Het fort Liefkenshoek werd samen met het fort van Lillo aangelegd ter bescherming tegen de Spanjaarden. Het fort dankt zijn naam aan de plaats waar een kreek, de Liefkine, in de Schelde uitmondde.
Haven 1974, Ketenislaan 4
9120 Kallo
Tel.: +32-3-575 05 47
Openingsuren: van 1 mei tot 15 september: elke dag vanaf 13.00 behalve op dinsdag. van 16 september tot 30 april: op vrijdag, zaterdag en zondag vanaf 13.00
Openingsperiode: Gesloten de laatste twee weekends van het jaar
Toegankelijk voor mindervaliden

Mercatormuseum
De site rond het Mercatoreiland omvat de 16e eeuwse getijdenmolen nog werkend te bezichtigen met het grootste binnenwaterrad van België.
De graventoren, een overblijfsel van een 13e eeuwse waterburcht aan de oevers van de Schelde herbergt het Mercatormuseum "Mercators Schrijn". De tentoonstelling schetst een beeld van het werk van Gerardus Mercator.
Historische scheepswerf met Maritieme scheepsloods en de helling kunnen eveneens bezichtigt worden.
9150 Kruibeke
Tel.: 03-744 10 13
Fax: 03-744 10 13
E-mail: toerisme.kruibeke@belgacom.net
Website: www.kruibeke.be
Openingsperiode: Open van Pasen tot 1 november van 13 tot 17 uur. Gesloten op maandag. Juli en augustus open van 11 tot 17 uur.

Bekijk ook eens onze rubriek Dagtrips

 

 

Promoties & reserveren
Bezienswaardigheden
Belangrijke informatie
Reisverhalen

 

 

Bron tekst: Toerisme Oost-Vlaanderen