Waar vandaan: Toerisme > Zonbestemmingen > ItaliŽ > Informatie

Zonbestemmingen > ItaliŽ

Promoties & reserveren
Bezienswaardigheden
Belangrijke informatie
Reisverhalen

 

Italië, land van schoonheid, cultuur, mode, lekker eten, mooi weerÖ Zoek superlatieven en u vindt ze in de laars. Zowel de zonneklopper, de skifanaat, de wandelaar als de cultuurfreak, iedereen komt in Italië aan zijn trekken: in het noorden zijn er de Alpen (in 2006 gaan er de Olympische Winterspelen door), over het gehele land zijn de mooiste historische en culturele steden verspreid (van grote steden zoals Rome, tot kleinere mooie stadjes als Lucca), men vindt er mooie badplaatsen en zonnige stranden, het heuvelachtige binnenland van de eilanden en Toscanië zijn heel aangenaam voor wandelaars en fietsers, en overal kan men lekkere pasta en andere heerlijke gerechten eten. Wat wil u nog meer?

De geschiedenis van Italië valt voor een groot stuk samen met die van Rome, het gigantische Rijk dat bij het begin van onze jaartelling de halve wereld omvatte. Na het uiteenvallen van het Romeinse Rijk, werd Italië verscheurd tot verschillende regio's en diverse stadsstaten, die elk regeerden over hun gebied. Bepaalde regio's breidden hun grenzen ook ver uit, zoals Venetië op het toppunt van zijn macht. Meer informatie over de geschiedenis van Rome, Milaan, Napels en Venetië bij de Citytrips over deze steden.

Vooral in de middeleeuwen was Italië samen met Vlaanderen het middelpunt van de wereld, dit had het vooral te danken aan zijn bloeiende handel. In die periode werden ook de fundamenten gelegd, waardoor Italië zo'n cultureel hoogstaand land geworden is, zowel op architecturaal vlak, als op vlak van schilderkunst en andere. Italië bevat waarschijnlijk meer culturele bezienswaardigheden dan gelijk welk land ter wereldÖ

Het duurde tot midden de negentiende eeuw eer het land eengemaakt werd. Tijdens de Tweede wereldoorlog koos het nog de kant van de AS-mogendheden, nadien werd het volop in West-Europa geïntegreerd, en stond het mee aan de basis van de Europese Unie. Dit maakt van Noord-Italië vandaag een hoog ontwikkelde, geïndustrialiseerde staat, terwijl het Zuiden (Il Mezzogiorno), een stuk armer is, alle inspanningen ten spijt.

 


 
 

Promoties & reserveren
Bezienswaardigheden
Belangrijke informatie
Reisverhalen

 

Bron tekst: SeniorenNet