Waar vandaan: Toerisme > Zonbestemmingen > Portugal > Informatie

Zonbestemmingen > Portugal

Promoties & reserveren
Bezienswaardigheden
Belangrijke informatie
Reisverhalen

 

Beleef de vakantie van je leven in Portugal. De Algarve behoort tot de mooiste kusten van de Middellandse Zee en bezorgt u een zorgeloos verblijf door zijn prachtige zandstranden en, voor de liefhebbers, door zijn uitstekende golfterreinen. Lissabon , gelegen aan de rivier Taag, is de hoofdstad en tevens een fascinerende metropool met een bruisend nachtleven. Voor de natuurliefhebbers is een bezoek aan het prachtige bloemeneiland Madeira een must. 

Portugal bevindt zich op het (zuid)-westelijk deel van het Iberisch schiereiland. Tot Portugal behoren eveneens de eilandengroep der Azoren (Açores) en de eilandengroep rond Madeira . Het is een onafhankelijk land sinds 1143. In 1297 werden de landgrenzen definitief vastgelegd en daarmee is Portugal één van de oudste landen van Europa.

Door de ligging aan de Antlantische Oceaan werd het vrij vlug een natie van zeelieden. In 1415 bevoeren de Portugezen als eersten de zeeroutes naar India, Brazilië, China en japan. Ook op de oost-en westkust van Afrika kwamen Portugese nederzettingen. Dit resulteerde in een cultuur die tegelijkertijd de wereldculturen beïnvloedde en er zelf ook door beïnvloed werd.

Portugal is een land met een gul zuideuropees klimaat . De geografische verscheidenheid van het land zorgt ervoor dat elke toerist iets naar zijn gading vindt. Het is ideaal voor sportieve toeristen zowel als voor de uitblaas-toerist die aan de kust een moderne toeristische infrastructuur vindt met zeer traditionele en unieke voorzieningen om gasten te ontvangen.
Portugal behoort tot de Europese Unie sinds 1986 en maakt een snelle groei mee. Toch blijft het land zijn identiteit en zijn (vaak rustieke) charme en gastvrijheid behouden.


 
 

Promoties & reserveren
Bezienswaardigheden
Belangrijke informatie
Reisverhalen

 

Bron tekst: Arakea