Receptendatabank
Appelflap in filodeeg met esdoornsiroop
|
|
Keuken: Belgisch |
|
Boodschappenlijstje
Voor 4 personen heb je nodig:
- kandijsuiker
- kaneelpoeder
- 1 eetlepel(s) Vitelma Finesse
- 2 eetlepel(s) suiker
- 2 stuk(s) Jonagold-appel
- 3 eetlepel(s) gedroogde rozijntjes
- 4 eetlepel(s) esdoornsiroop
- 4 blaadje(s) filodeeg
Voedingswaarde
1 portie = 1/4 / V 1,4 g / VV 0,1 g / EOV 0,7 g / MOV 0,5 g / chol 0 mg
Bereiding
Schil de appels en stoof ze aan in de vetstof. Voeg er eventueel wat water bij (tegen het aanbranden).
Laat garen tot een compote en voeg er op het laatste moment de suiker en de rozijntjes, breng op smaak met kaneelpoeder en kandijsuiker.
Schep op elk blaadje filodeeg wat compote en vouw mooi dicht in een driehoekje.Kleef dicht met wat water.
Plaats 10 minuten in een voorverwarmde oven van
Serveer met de esdoornsiroop.
Waardering
Reacties (0)
Bron recept: Hartvriendelijk koken - Piet Huysentruyt. Voor meer recepten surf naar www.vitelma.be | 35211 keer gezien | 4 waarderingen
Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=34