Waar vandaan: Culinair > Recepten > Appelflap in filodeeg met esdoornsiroop

Receptendatabank

Appelflap in filodeeg met esdoornsiroop culinair

Cholesterolarm Keuken: Belgisch Afdrukken

Boodschappenlijstje

Voor 4 personen heb je nodig:

Voedingswaarde

1 portie = 1/4 / V 1,4 g / VV 0,1 g / EOV 0,7 g / MOV 0,5 g / chol 0 mg

Bereiding

Schil de appels en stoof ze aan in de vetstof. Voeg er eventueel wat water bij (tegen het aanbranden).

Laat garen tot een compote en voeg er op het laatste moment de suiker en de rozijntjes, breng op smaak met kaneelpoeder en kandijsuiker.

Schep op elk blaadje filodeeg wat compote en vouw mooi dicht in een driehoekje.Kleef dicht met wat water.

Plaats 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C.

Serveer met de esdoornsiroop.

 

Waardering

culinair culinairculinair culinairculinairculinair culinairculinairculinairculinair culinairculinairculinairculinairculinair

Reacties (0)

Bron recept: Hartvriendelijk koken - Piet Huysentruyt. Voor meer recepten surf naar www.vitelma.be | 35211 keer gezien | 4 waarderingen

Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=34