Waar vandaan: Relaties > Vernieuwd zelfvertouwen

Vernieuwd zelfvertouwen: de eerste stap naar een nieuwe relatie!

Je moet eerst van jezelf houden voordat je van iemand anders kan houden. Deze uitspraak klinkt je vast bekend in de oren. Van jezelf houden, is niet een voorwaarde voor een goede relatie, het vormt ook de basis van een gelukkig en positief leven. Hoe herwin je je zelfvertrouwen na een stukgelopen relatie? Annemieke Dubois van Berkeley International toont je hoe je opnieuw gelukkig wordt.

Wees zeker van jezelf!

Om gelukkig te zijn in een relatie of op zoek te gaan naar een nieuwe relatie, moet je eerst gelukkig zijn met jezelf. Eigenwaarde, zelfbeeld en zelfvertrouwen spelen hierin een belangrijke rol.

Meestal zorgt de stukgelopen relatie voor heel veel verdriet, woede onmacht en ontgoocheling. Een verkeerd gelopen relatie en beschuldigingen van een vroegere partner kunnen ervoor zorgen dat je onzeker geworden bent. Een scheiding kan ervoor zorgen dat de gelukkige persoon die je ooit was, niet meer te herkennen valt. Je twijfelt aan jezelf en neemt bepaalde dingen voor waarheid aan, terwijl die in werkelijkheid helemaal niet waar zijn.

Niet blijven plakken

Hoe je met de hele situatie, alsook met de bijbehorende emoties omgaat, bepaal je nochtans volledig zelf. De keuze is aan jou. Uiteraard moet er tijd zijn voor een rouwperiode, zoals bij elk verlies. Dit is absoluut normaal, maar je mag hier niet in blijven hangen. Je hebt mensen, gelukkig zijn dit uitzonderingen, die hier nooit overheen komen en in hun slachtofferrol blijven hangen. Ook heb je hier de keuze om de knop om te draaien en terug te gaan genieten van het leven of niet.

Uit alles iets goeds halen

Meestal gebeurt alles om een reden. Uit elke situatie, hoe erg ook, moet je proberen het positieve te halen. Elke ervaring maakt je immers opnieuw een levensles wijzer! Dat is de wet van polariteit: aan alles is een tegengestelde, dus ook aan een relatiebreuk.

James Allen (1906) één van de grondleggers van de persoonlijke ontwikkeling zei ooit “We willen allemaal onze omstandigheden verbeteren, maar we staan niet open om onszelf te veranderen. Bijgevolg blijven onze handen gebonden.”

Jezelf veranderen, kan jij alleen, evenals openstaan voor een nieuwe relatie. Het vergt enkel een andere mindset. Verander je gedachten naar gedachten die positieve gevoelens opwekken. Ook doorzettingsvermogen is belangrijk. Volhouden is de boodschap!

Daten vol vertrouwen

Alles is absoluut mogelijk. Maar niet alles is altijd even eenvoudig. Elke dag moet je inspanningen leveren om eraan te werken en te blijven doorgaan. Je moet bereid zijn om je negatieve gedachten en overtuigingen te veranderen, om zo opnieuw gelukkig te zijn in een (nieuwe) relatie.

Bij Berkeley International zien we ook mensen die nog vol wrok en zelfs haatgevoelens tegenover hun ex-partner zitten. Wij geven hen de raad nog wat te wachten alvorens opnieuw te daten, om hopelijk later in een andere en betere relatie te stappen. Je negatieve gevoelens en lage zelfbeeld maken het namelijk erg moeilijk om open te staan om iemand nieuw in je leven toe te laten.

Trouwens, tijdens een date lopen mensen weg als de ander zijn negatieve ervaringen vertelt over zijn ex-partner. Dit is absoluut uit den boze! Wij geven ondersteuning, tips en begeleiding gedurende het hele proces. Wij proberen zonder oordeel het beste uit jou te halen, zodat je opnieuw de mooiste en de beste versie van jezelf wordt.

Je opnieuw met volle teugen van het leven laten genieten, liefst samen met een liefdevolle partner, dat is onze ultieme doelstelling!