Waar vandaan: Advies > Culinair

Ik zou graag ansjovis inleggen, in zout of olie. Hoe doe ik dat ?

Het is zeer belangrijk om verse ansjovis te gebruiken.

Bereiding: in zout:

Verwijder de kop en de ingewanden van de verse ansjovis. Spoel de ansjovis zorgvuldig en hou ze koel tijdens de bewerking. Voor één kilogram ansjovis heb je ongeveer 750 gram zout nodig.

Tip: gebruik fijn zeezout.

Leg een laag zout op de bodem van een bokaal, daarop een laag ansjovis en doe zo verder tot de bokaal volledig gevuld is. Werk af met bovenaan een dikke laag zout. Na enkele dagen staat de vis onder pekel. Schep met een lepel de bovendrijvende onreinheden weg. Laat de visjes minstens 14 dagen trekken vooraleer te consumeren. We raden zelfs aan om enkele maanden te wachten. Spoel de vissen goed en verwijder de graat vooraleer te consumeren.

De commerciële ansjovis is meestal bruin gekleurd door oker kleurstof.

Bereiding: in olie:

Zet de gezouten filets enkele of meerdere dagen in olie. Gebruik hiervoor olijfolie of fijne tafelolie.


Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :