Kan je garnaalkroketten zelf maken , die merkelijk beter van kwaliteit zijn dan gekochte. Wat is een goed recept?
Garnaalkroketten
Ingrediënten :
· 200 g grijze garnalen
· 3 dl melk
· 60 à 70 g roux
· 0,5 dl room
· 1 eierdooier
· 2 eetlepels kreeftenbisque (uit blik)
· 2 citroenen
· peterselie
· 50 g gemalen kaas
· peper en zout , muskaat
Bereiding :
· Bereid een bechamelsaus van de roux en de melk, kruid met muskaatnoot, peper en zout , voeg de kreeftenbisque toe en laat goed inkoken.
· Voeg de kaas toe, het mengsel van eierdooiers met room en de garnalen. Niet meer laten koken, wel goed opwarmen.
· Giet op een geoliede plaat en laat gedurende enkele uren opstijven in de koelkast.
· Vorm kroketten van ongeveer 60 g per stuk.
· Paneer op z’n Engels, rol eerst de kroketten in bloem , haal nadien door het eiwit (geklopt eiwit met een scheut olie, peper en zout). Rol door de paneermeel. Zorg dat er geen gaatjes in de korst ontstaan.
· Bak in frituurolie van 180°C.
· Serveer met gefruite peterselie en partjes citroen.
Meer vragen & advies >> Archief.
Vitelma :