Waar vandaan: Advies > Culinair

Hoe bereid ik Normandische pannenkoeken ?

Bereid eerst een klassiek normaal flensjesdeeg.

Schil een zachte appel en snij er het klokhuis uit. Een goede appelsoort voor dit gerecht zijn Jonagolds.

Snijd de appel in schijfjes van ongeveer 3 tot 4 mm.

Neem een ruime flensjespan waarin u de schijfjes eerst even in boter bakt. Keer ze daarna om.

Schep er nu een ruime lepel flensjesdeeg over. Laat de pannenkoek zachtjes bakken en keer hem dan om. Ideaal is om de pannenkoek om te gooien. Zo vermijdt u dat de appelschijven loskomen.

Laat de andere kant van uw Normandische pannenkoek bakken. Wanneer je pannenkoek klaar is laat u ze afkoelen op een bord. Een goede tip is om tussen elke klaargemaakte pannenkoek een blaadje keukenpapier te leggen.

Net voor het opdienen neemt u opnieuw een ruime pan. Doe een ruime klont boter en een grote eetlepel fijne suiker in uw pan.

Leg de pannenkoek in de pan en laat verwarmen tot de suiker karameliseert. Schud af en toe uw pan.

Gooi de pannenkoek weer om. Omdraaien met behulp van een keukenhulpje is niet mogelijk! Een deel van de suiker blijft onderaan in de pan en karameliseert verder op de keerzijde van uw pannenkoek.

Laat de pannenkoek nu op een verwarmd en geboterd bord glijden.

Desgewenst kan men geheel op het einde van de bereiding een klein glaasje calvados toevoegen en flamberen.

Bescherm uw handen en armen goed bij het klaarmaken van dit gerecht. Karamel heeft namelijk een temperatuur van 180°C!


Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :