Waar vandaan: Advies > Culinair

Hoe maak ik een lekkere rijsttaart ?

Ingrediënten :

Voor de vulling:

100 gr rijst - 5 dl melk – 1 zakje vanillesuiker - 2 eieren - 60 gr suiker - 1 eetlepel puddingpoeder - 50 gr boter

Voor het deeg:

250 gr bloem - 1 mespuntje zout - 1½ dl lauwe melk - 25 gr suiker - 15 gr gist - 25 gr boter (in stukjes) - 1 ei

Bereiding :

Kook de rijst in de melk en doe al roerend het zout, en de vanillesuiker erbij. Laat alles 1 uur zachtjes koken op een laag vuur met het deksel op de pan. Maak gebruik van een pan met een dikke bodem.

Klop de eieren los en roer de suiker en het puddingpoeder er door. Roer dit mengsel met de boter door de rijstebrij.

Zeef de bloem met het zout. Los de gist op in wat lauwe melk en voeg het bij de bloem. Voeg de suiker, boter en het ei toe. Kneed alles en voeg scheutje voor scheutje de rest van de lauwe melk toe tot een mooi deeg bekomen wordt. Laat het deeg 1 uur rijzen op een warme plaats.

Kneed het deeg daarna nog even goed door en rol het op een met bloem bestoven oppervlak uit tot een ronde lap, iets groter dan de taartvorm. Dikte: ongeveer een halve centimeter.

Beboter de taartvorm en bekleed het met het deeg. Laat het deeg nog eens 30 minuten rijzen en schep er dan de rijstebrij in.

Vouw de openstaande deegrand over de rand van de taartvorm en bak de rijsttaart in een voorverwarmde oven in ongeveer 1 uur gaar en goudbruin. De oventemperatuur is afhankelijk van uw type oven. Probeer met 180°C. Een mespunt moet droog uit de taart komen.

Laat de taart minstens 1 uur in de vorm afkoelen. Ontvorm pas dan.


Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :