Waar vandaan: Advies > Culinair

Zou het u mogelijk zijn een basisrecept van espuma op de site te brengen ?

Spijtig maar er bestaat geen basisrecept voor espuma’s.

Er bestaan warme en koude espuma’s.

Gebonden met room, met zetmeel, met gelatine, met agar-agar, met lecithine, met groentenpuree… en nog enkele andere. Dus zeer divers. Er worden allerhande poedertjes en bindmiddelen verkocht in de professionele handel om espuma’s te maken.

Deze bereidingen horen ook thuis in de hogere kooksferen.

Het komt er op neer dat een gebonden vloeistof luchtig gemaakt wordt met vloeibare stikstof.

Dit gebeurt in een “sifon” een stalen fles die onder druk kan gezet worden. Het toestel bestaat reeds zeer lang. Vroeger werd er slagroom in gemaakt, nu heeft men er andere toepassingen voor gevonden die meer op scheikunde gelijken dan op kookkunde…!

Indien u zich een sifon aanschaft, zit daar steeds een receptenboekje bij met enkele basisideeën.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :