Waar vandaan: Advies > Culinair

Hoe maak ik het beste confituur zonder toegevoegde suiker, en hoelang kan ik die bewaren?

Confituur zonder suiker bestaat niet !

Suiker is het bewarend element in confituur !

Het enige dat u bekomt zonder toevoeging van suiker is een vruchtenmoes of compote.

Er bestaan recepten om vruchten te koken met een synthetisch zoetmiddel en dit dan te binden met pectine maar deze producten kunnen niet bewaard worden, hoogstens enkele dagen in de koelkast.

Sommige van deze recepten bevatten een synthetisch bewaarmiddel, dan kan de zogenaamde confituur een paar weken bewaard worden.

De beste oplossing bestaat er in om bijvoorbeeld twee keer per week een klein beetje vruchtenmoes te koken met een zoetmiddel, en dit vrij snel te gebruiken. Het maken van compote is zeer snel gedaan.

Enkele vruchten, een bodempje water en op een zacht vuurtje laten gaar worden. Zoetmiddel toevoegen indien gewenst.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :