Waar vandaan: Advies > Culinair

Ik had graag een recept gekregen van zoete ovenkoeken.

Voor zoete ovenkoeken vind ik geen specifiek recept.

U zou dit kunnen proberen:


Voor 10 broodjes


Ingrediënten :


Voor het zoete deeg:


15 gr verse gist of 2 koffielepels gedroogde gist
1 koffielepel fijne witte suiker
5 eetlepels lauwe melk
250 gr broodbloem
1/2 koffielepel zout
25 gr fijne witte suiker
25 gr boter
1 klein ei losgeroerd

Bereiding:
Roer de gist en suiker door de lauwe melk
Als u gedroogde gist gebruikt het mengsel dan 5 minuten laten rusten.
Voeg 50 gr bloem toe en laat het mengsel circa 20 minuten staan tot zicht schuim vormt.
Zeef de resterende bloem met zout en suiker en wrijf er de boter door
Maak er een kuiltje in en roer met het ei en het gistmengsel tot een zacht deeg. Voeg eventueel een beetje bloem toe als het deeg te plakkerig lijkt. ( Kwaliteit bloem…)
Laat het afgedekt in 1 uur rijzen tot het dubbele aan volume.

Vorm hiermee 10 kleine platte koeken. Prik er enkele gaatjes in met een grove vork, of doe het met de vingers. Leg op een bakplaat.
Laat ze afgedekt circa 40 minuten rijzen tot het dubbele volume; besmeer met geklopt ei en bak in ongeveer twintig minuten gaar in een middelmatig warme oven.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :