Waar vandaan: Advies > Culinair

Hoe maak ik wortelen met soepvlees ?

Is dit een gerecht uit uw streek ? Mij is het niet bekend.

Maar soepvlees moet gekookt worden met de vier soepgroenten, wortel, ui, prei en selder. Als kruiderijen, peper en zout, tijm en laurier.

Soepvlees moet gedurende ongeveer twee uur tot drie uur koken afhankelijk van de kwaliteit.

Vroeger werd dit gegeten met de groenten uit de bouillon er bij. Daarvoor schept men een beetje bouillon van het vlees in een apart pannetje en daarin worden dan groenten zoals wortelen, uien, prei, selder, raapjes, spruitjes of ander groenten gaar gekookt.

Het vlees wordt dan opgediend met de groenten, mosterd, augurken, grof zout en gekookte aardappelen.

In plaats van al die groenten kunnen natuurlijk alleen wortelen gebruikt worden. Ook kan men een gesnipperd uitje aanfruiten in wat vetstof en de wortelen er aan toevoegen met een beetje bouillon. Het kookvocht van de wortelen kan gebonden worden met een beetje maïzena.

Indien dit geen afdoende antwoord is laat het dan weten.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :