Waar vandaan: Advies > Culinair

Hoe bereken ik de hoeveelheden per persoon bij het maken van een koud buffet ?

Dit is zeer moeilijk. Een koud buffet waar alles opgegeten is, is niet geslaagd! Reken beter te veel dan te weinig.

Normaal kan men rekenen op een halve portie van alles. Vlees of vis bijvoorbeeld verdelen in porties van 50 gram. Of een groot stuk vlees kan gesneden worden en dan kan men het aantal sneetjes tellen.

Er moet niet voor iedereen een stukje van alles voorzien worden. Voorzie zoiets als 90 %. Dus voor 40 personen zullen 36 portietjes voldoende zijn. Dit hangt er natuurlijk ook van af hoeveel gerechten er voorzien zijn.

De hoeveelheid salades is puur giswerk.

Voorzie minstens 1,5 broodje per persoon.

Een normale maaltijd heeft een gewicht van 400 gram. Reken voor het buffet op een gewicht van 500 gram. Dus alles bij elkaar, vlees, vis, groenten, salades...

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :