Hoe maak ik champignons a la Grecque?
Champignons a la Grecque
Benodigdheden :
· 1 kg kleine champignons
· 1 kleine wortel in brunoise
· 1 kleine gesnipperde ui
· 2 eetlepels venkel in brunoise
· 1 eetlepel tomatenpuree
· 1dl olijfolie
· 1 citroensap, de zeste in julienne
· 2 eetlepels korianderzaadjes
· 2 dl witte wijn
Bereiding :
· Stoof de ui, de wortel en de venkel aan in olijfolie.
· Voeg alle overige ingrediënten toe en laat koken tot de champignons volledig gaar zijn.
· Schep de champignons uit de saus en laat de saus verder inkoken. Breng de saus op smaak met peper en zout en eventueel suiker als de saus te zuur smaakt
· Meng nu de champignons met de saus en laat afkoelen.
· Men kan ook een handvol rozijnen toevoegen. Men spreekt dan van champignons à l ’Escoffier.
Er bestaan zeer veel versies van dit recept. Oorspronkelijk werden er geen tomaten gebruikt. De bereiding diende om sommige groenten een tijdlang te kunnen bewaren.
Meer vragen & advies >> Archief.
Vitelma :