Waar vandaan: Advies > Culinair

Hoe maak ik champignons a la Grecque?

Champignons a la Grecque

Benodigdheden :

· 1 kg kleine champignons

· 1 kleine wortel in brunoise

· 1 kleine gesnipperde ui

· 2 eetlepels venkel in brunoise

· 1 eetlepel tomatenpuree

· 1dl olijfolie

· 1 citroensap, de zeste in julienne

· 2 eetlepels korianderzaadjes

· 2 dl witte wijn

Bereiding :

· Stoof de ui, de wortel en de venkel aan in olijfolie.

· Voeg alle overige ingrediënten toe en laat koken tot de champignons volledig gaar zijn.

· Schep de champignons uit de saus en laat de saus verder inkoken. Breng de saus op smaak met peper en zout en eventueel suiker als de saus te zuur smaakt

· Meng nu de champignons met de saus en laat afkoelen.

· Men kan ook een handvol rozijnen toevoegen. Men spreekt dan van champignons à l ’Escoffier.

Er bestaan zeer veel versies van dit recept. Oorspronkelijk werden er geen tomaten gebruikt. De bereiding diende om sommige groenten een tijdlang te kunnen bewaren.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :