Waar vandaan: Advies > Culinair

Ratatouille

Franse ratatouille

Ingrediënten :

6 ontvelde tomaten
2 uien
1 grote aubergine
1 courgette
1 groene en/of rode paprika
2 teentjes knoflook
3 eetlepels olijfolie
peper en zout
oregano naar smaak, een laurierblad en enkele takjes tijm.

Bereiding :

Snijd de uien fijn, de aubergine in blokjes, de courgette in plakken en de paprika in reepjes.
Verwarm de olijfolie en fruit hierin de uien en de knoflook.
Voeg de groenten bij de uien en laat even stoven. Kruid met peper, zout, oregano, tijm en laurier.
Pel de tomaten, snijd ze in vier en voeg ze bij de andere groenten. Voeg een glas water toe en laat ongeveer 40 minuten zachtjes stoven onder deksel.
Niet te veel roeren, de groenten moeten heel blijven.
Verwijder het deksel het laatste kwartiertje om het vocht te laten verdampen.

Verwijder de kruiden.

Kan zowel warm als koud geserveerd worden.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :