Waar vandaan: Advies > Culinair

Hoe maak ik zelf een lekkere varkensgyros?

Hoe maak ik zelf een lekkere varkensgyros? Kan dit met varkensstoofvlees? Moet dit gemarineerd worden?

We raden hier aan om zeker geen varkensstoofvlees te gebruiken, omdat dit zeer taai zal worden! Varkensvlees dat normaal zou gebruikt worden om te bakken is wel goed.

Ingrediënten (voor 6 personen):

1 kg varkensfilet of mals vlees uit de ham.

1 dikke ui

1 geperst teentje knoflook

1 groene paprika, ontpit en in fijne reepjes gesneden

1 koffielepel oregano en komijn, (of kant en klare gyros kruiden)

2 eetlepels paprikapoeder, eventueel een beetje kerriepoeder.

het sap van een halve citroen of een scheutje azijn

1 dl arachideolie

- Snij het vlees in fijne reepjes en meng het met de groene paprika, ui en knoflook.

- Kruid met oregano, komijn of gyros kruiden, peper en strooi er ook het paprikapoeder over.

- Voeg het citroensap toe en eindig met flink wat olie, meng alles flink onder elkaar.

- Dek af met folie en laat één nacht in de koelkast marineren.

- Bak de gyros snel in een ruime pan of wok zonder toevoeging van extra olie of vet.

- Serveer bijvoorbeeld met rijst, verse rode uienringen en sla. Of eet de gyros in een pitabroodje.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :