Waar vandaan: Advies > Culinair

Hoe maak ik stoofvlees van ree?

Dit wordt gewoon gemaakt zoals stoofvlees!

Bereidingswijze:

Kruid het vlees met peper en zout, kleur in een braadpan met een beetje vetstof en voeg er per kilo vlees bijvoorbeeld twee dikke gesnipperde uien of een handvol gesneden sjalotten aan toe. Indien gewenst mag er een gesneden lookteentje bij. Laat mooi kleuren.

Giet het vlees in een goed sluitende pot en blus de braadpan met een halve fles rode wijn. Dit mag gewone rode wijn zijn ( zelfs met bier). Giet dit vocht over het vlees en voeg nog water bij tot het vlees onder staat. Voeg een takje tijm en een blaadje laurier toe. Laat ongeveer één uur stoven en proef nu de saus. Desnoods bijkruiden met peper en zout. Het vlees is normaal na anderhalf uur gaar. Maar proef ook nog eens!

Bind de saus met een beetje roux of met sausbinder, liefst de donkere versie.

Om verder af te werken mag er een scheutje cognac bij de saus gevoegd worden of enkele lepels aalbessengelei.

Tip 1: voeg een garnituur van gebakken champignons, gestoofde zilveruitjes of gebakken spekjes toe aan de saus.

Tip 2: Serveer met spruitjes, kastanjes of witloof.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :