Waar vandaan: Advies > Culinair

Hoe maak ik gegratineerde oesters met champagnesaus ?

Oesters in champagneboter en spinazie

Ingrediënten:

• 24 oesters voor 4 personen

• 4 eetlepels gaar gemaakte spinazie

• 1 fijn gesneden sjalot

• 1 dl. champagne

• 1/2 dl. Room/alpro soya cuisine

• 100 gr. koude boter

Bereidingswijze :

• Open de oesters en haal ze uit de schelp. Wel op letten dat je zoveel mogelijk het oestervocht opvangt.

• Stoof de sjalotten en blus ze met champagne en het oestervocht. Pocheer de oesters even in deze samenstelling.

• Haal ze eruit, zeef het vocht en laat daarna het vocht inkoken tot de helft. Voeg de room/alpro soya cuisne toe en laat even verder koken. Werk af met harde boter.

• Presentatie : schik de spinazie midden op het bord, schik de gare oesters er rond. Overgiet de oesters met saus en laat kleuren onder de grill.

De oesters mogen ook terug in de schelp gelegd worden op een schepje spinazie.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :