Waar vandaan: Advies > Culinair

Wat is Claresse ?

Enkele dagen geleden waren we met velen op een Neos-kerstviering in een gekende feestzaal in onze streek. Als hoofdgerecht stond op het menu "claressefilet met seizoengroenten". Claressefilet was aan tafel het onderwerp van gesprek. Niemand kende dit gerecht. Het was duidelijk vis met een heel stevige en fijne smaak, wit met aan de binnenkant iets van roze-grijze kleur. Toen we aan het opdienend personeel vroegen welke vis dit was, kregen we een vaag antwoord in de zin van 'gekweekt in het noorden van de Noordzee', maar verdere uitleg konden ze ons blijkbaar niet geven.

Nu kom ik tot mijn vraag: welke vis is dit, hoe is de juiste Nederlandse naam, is deze vissoort al lang op de markt?

Op onderstaande links kun je alle info over “Claressefilet” terugvinden:

http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?articleID=ge81vfbl5

http://www.claresse.eu/

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :