Waar vandaan: Advies > Culinair

Graag een goed recept voor garnaalkroketten.

Hieronder kun je een recept voor garnaalkroketten terugvinden:

Ingrediënten:

• 200 g grijze garnalen

• 3 dl melk

• 60 à 70 g roux

• 0,5 dl room of alpro soya cuisine

• 1 eierdooier

• 2 eetlepels bisque, uit blik

• 2 citroenen

• peterselie

• 20 g gemalen kaas

• peper en zout , muskaat

Bereidingswijze :

Bereid een bechamelsaus van de roux en de melk, kruid met muskaatnoot, peper en zout, voeg de bisque toe en laat goed.

Voeg de kaas toe, nadien het mengsel van room/alpro soya cuisine en eierdooier en de garnalen. Niet meer laten koken!

Giet op een geoliede plaat en laat gedurende enkele uren opstijven in de koelkast.

Vorm kroketten van ongeveer 60 g.

Paneer, dwz rol eerst in de bloem, haal nadien door het eiwit (geklopt met een scheutje olie en peper en zout). Rol daarna door de paneermeel. Zorg dat er geen gaatjes in de korst ontstaan.

Bak in een hete frituur van 180°C.

Serveer met gefruite peterselie en partjes citroen.

Op onderstaande link kun je meer informatie teruginvden over garnaal- en kaaskroketten.

http://blog.seniorennet.be/keukenweetjes/archief.php?ID=6

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :