Waar vandaan: Advies > Culinair

Bereiding kalkoen in heteluchtoven .

Bereiding kalkoen in heteluchtoven Op welke temperatuur zet ik de oven (om aan te korsten en daarna om verder te braden? Hoelang moet verse kalkoen in de oven staan ( een half uur per kgr ?) Vraag 2 : Hoe karameliseer ik gestoofd witloof ? Welke aardappelbereiding past best bij kalkoen?

De baktijd hang volledig af van de grootte van de kalkoen en zijn gewicht. Een half uur per kilo volstaat niet, reken zeker maar 45 minuten. Je kan proberen met te prikken in het gewricht van de bil. Als daar geen rood vocht meer uitloopt is de kalkoen meestal wel gaar.

Start de oven op een hoge temperatuur en verminderen nadien naar 160°C om de kalkoen verder gaar te maken. Witloof kun je het best karameliseren door ze te bakken in een tefalpan met wat suiker. Draai regelmatig om.

Je kun hier ook kroketjes en een aardappelgratin bij serveren.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :