Waar vandaan: Advies > Culinair

Saus binden.

Als ik saus wil dikken ( meestal voor grotere hoeveelheden) dan doe ik dat met maiszetmeel bij de kokende saus te voegen, opgelost in water of in het vocht van de saus. Als ik deze later opnieuw wil opwarmen wordt ze weer dun, is dit normaal en zal ik dan steeds opnieuw moeten dikken?

Dit is niet normaal, maar het kan gebeuren. Heb je dit al eens met een ander merk van zetmeel geprobeerd ? Andere mogelijke redenen kunnen de volgende zijn:

1/ te heftig roeren in de saus, met een mixer bijvoorbeeld, tijdens het opwarmen

2/ was de koeling voldoende tijdens de afkoelingsperiode ?

3/ proeven met de vingers, dat brengt enzymen in de saus die zetmeel afbreken (dit effect is eerder minimaal)

4/ een vuile, zeg maar “geďnfecteerde” spatel of ander roerattribuut in de saus laten staan of gebruiken.

Als je de oplossing vindt, laat je het ons dan weten, want het interesseert ons wel.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :