Waar vandaan: Advies > Culinair

Ik zou graag rode en witte kool willen serveren als rauwkost..

Ik zou graag rode en witte kool willen serveren als rauwkost.

Wat doe ik daarbij ? olie en of azijn ?

Wanneer wij dat ergens eten vind ik dat zo lekker, maar ik weet niet wat er juist op moet !!!!

Bereidinswijze:

Snij de kool zeer dun, bij voorkeur met een machine.

Voor de rode kool, dompel deze even in kokend water met een scheut azijn (max één minuutje).

Bestrooi de witte kool met een greepje zout, meng goed en laat tien minuutjes trekken. Daarna het zout er af spoelen.

Werk allebei de kolen af met olie, azijn, peper en zout.

Bij de witte kool mag eventueel een beetje mayonaise en stukjes ananas toegevoegd worden. Ook geraspte wortelen, dat geeft meer kleur.

Bij de rode kool kunnen karwijzaadjes en gesnipperde uien gevoegd worden;

Deze salades zijn het beste na een paar uur marineren in de koelkast.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :