Waar vandaan: Advies > Culinair

Hoe maak ik rode kool op grootmoeders wijze ?

Met plezier geven wij een antwoord op uw specifieke vraag.

Snijd een kleine rodekool in de lengte in vier stukken. Verwijder de harde witte stronk in het midden. Snijd vervolgens de kool met een schaaf in fijne dunne reepjes.

Versnipper een ui en stoof deze aan in reuzel (bij gebrek boter of margarine). Voeg de kool toe en laat deze even meestoven. Overgiet met water tot de kool voor een kwart onderstaat.

Kruid met peper en zout, en voeg er eventueel een laurierblaadje bij.

Schil een tweetal moesappelen ( renetten of boskoop ) en snijd in stukjes. Voeg deze bij de kool zonder roeren. Laat gedurende een uur verder garen op zeer zacht vuur onder gesloten deksel.

Werk de kool naar eigen smaak af met peper, zout, bruine suiker en azijn.

Indien er te veel vocht overblijft, laat dit dan uitkoken of bind de saus met wat maïzena.

De azijn geeft een mooie rode kleur aan de kool. Soms steekt men een kaneelstokje bij de kool.


Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :