Waar vandaan: Advies > Culinair

Graag een goed en gemakkelijk recept voor grootmoeder's rijstpap.

Hieronder vind je een recept terug voor “rijstpap”

Ingrediënten:

• 100 g suiker

• 1 liter volle melk

• 100 g ronde korrel rijst

• vanillesuiker of vanillestok

• 2 eierdooiers

• 1 dl (soja)room

Bereidingswijze :

Was de rijst of blancheer ze zelfs. Breng de rijst daarna aan de kook met de melk en de vanille. Laat dit gedurende ongeveer 20 minuten koken zonder deksel. Voeg de suiker toe en kook nog 20 minuten verder. Roer stevig zodat een pap ontstaat.

Als de rijst volledig mals en goed gebonden is, voeg de dooier en (soja)roommengsel toe.

Verdeel de rijst over schaaltjes of coupes.

Naar smaak mag er aan de rijstpap een doosje of pakje saffraan en/of een stok kaneel toegevoegd worden tijdens de bereiding.

Tip: het is zeer belangrijk om voor deze bereiding een pot met dikke bodem te gebruiken om aanbranden te vermijden.

Lees hier eventueel nog meer over op onderstaande link:

http://blog.seniorennet.be/keukenweetjes/archief.php?ID=103

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :