Waar vandaan: Advies > Culinair

Graag zou ik een goed recept willen hebben om "advokaat" te maken.

Hieronder kun je een receptje terugvinden voor ‘advokaat’:

Ingrediėnten:

* 8 grote eidooiers

* 150 gr alcohol van 94°

* 300 gr fijne suiker

* 1 zakje vanillesuiker

Bereidingswijze:

Klop de eierdooiers met de suiker en de vanillesuiker tot de massa dik en schuimig wordt. Giet dit mengsel in een metalen kom. Zet de kom in kokend water en roer de alcohol erbij. Goed roeren zodat de dooiers niet kunnen schiften. Voorkom echter wel dat het geheel zou koken. Controleren met een thermometer , 72 °C is de maximum temperatuur.

De advocaat is geslaagd zodra ze lobbig is geworden.

Bewaar ze in goed afgesloten potjes. Deze kan direct gebruikt worden..

Een alternatief recept:

* 150 g alcohol van 94°

* 10 eierdooiers

* 1 of 2 zakjes vanillesuiker

* 200 g suiker

* 1 doos gecondenseerde melk van 1/2 l

Alles mixen in een bekermixer, koel bewaren.

Deze advocaat verdikt pas na enige dagen.

Hoe meer eierdooiers je gebruikt des te dikker wordt de advocaat.

Er hangt heel veel af van de zorg die je besteedt aan de bereiding. Zulke recepten moeten minstens een paar keer uitgetest worden.

Hieronder nog enkele tips:

- De temperatuur van de eierdooiers is in het eerste recept van zeer groot belang

- Roer ook stevig en regelmatig ..of er komen korreltjes in...

- Gebruik zo vers mogelijke eieren.

Het eerste recept is eigenlijk het enige juiste. De toevoeging van gecondenseerde melk is vrij nieuw en levert een bleke lopende advocaat op die niet gelijkt op de commerciėle producten..

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :