Waar vandaan: Advies > Culinair

Hoe maak ik het best een kruidige aardappelpuree klaar ?

Hoe maak ik het best een kruidige aardappelpuree klaar en welke saus kan ik daarbij nuttigen ?

Aardappelpuree wordt gemaakt van bloemige aardappelen, bintjes bijvoorbeeld.

Kook de geschilde en in stukken gesneden aardappelen, in water met zout. Als ze gaar zijn (na ongeveer 20 minuten), giet het water af. Draai de aardappelen onmiddellijk door een “passe-vite”. Tip: gebruik geen mixer , de aardappelpuree wordt dan rubberachtig!

Kook voor één kilo geschilde en gekookte aardappelen ongeveer 1/3 liter melk met 50 gram boter of margarine. Meng dit met de doorgestoken aardappelen. Proef en kruid met peper, zout en muskaatnoot.

Normaal wordt aardappelpuree bij een vleesgerecht of visbereiding geserveerd... En saus apart voor puree lijkt ons vrij ongewoon.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :