Waar vandaan: Advies > Culinair

Hoe maak ik een lekkere en voedzame kippesoep?

Er bestaan veel manieren om een kippensoep te maken.

Eerst moet je een sterke bouillon maken door een soepkip zachtjes gedurende één tot twee uur zachtjes te laten trekken met een prei, enkele takken selder, een ui en een wortel.

Peper, tijm en laurier. Geen zout ! De bouillon is klaar als de kip gaar is.

Giet door een zeef.

Laat de bouillon afkoelen tot ’s anderdaags. Nu kan het vet verwijderd worden.

Stoof van alles evenveel: fijn gesneden prei, selder, wortel en ui aan in wat vetstof. Desgewenst kippenvet.

Giet de bouillon erbij en laat een twintigtal minuten zachtjes koken.

Proef en voeg zout en eventueel peper toe.

Bind de soep door er roux aan toe te voegen of maïzena. Je mag ook een handvol rijst gedurende een twintigtal minuten meekoken.

Er kunnen stukjes van het vlees van de kip aan toegevoegd worden.

De soep mag afgewerkt worden met room of sojaroom. Bestrooi met gehakte peterselie of kervel voor het opdienen.

De rest van de kip kan gebruikt worden voor andere doeleinden, bv. salades.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :