Waar vandaan: Advies > Culinair

Ik zou graag haring in een zoet zuur sap opleggen.

Ik zou graag haring in een zoet zuur sap opleggen.

Voor de tweede oorlog kon men, op die wijze bereide haring

kopen onder de benaming op de wijze van " Bismarck "

Dus graag de verhouding azijn suiker.A.U.B.

Dit recept hebben we gevonden in een oud Duits kookboek.

We garanderen niet dat dit ook het recept is dat je zoekt. Maar het lijkt wel goed te zijn.

Fileer 12 haringen en verwijder zoveel mogelijk de graten.

· grof zout

· 2 uien

· ½ liter witte wijnazijn

· ½ liter water

· 2 eetlepels suiker

· 2 laurierbladen

· 5 pimentkorrels

· 3 jeneverbessen

· 1 / 2 theelepel mosterdzaad

· 1 / 2 theelepel zwarte peperkorrels

· strip onbehandelde citroenschil

Was de haringfilets, dep droog, bestrooi met veel grof zout en laat in de koelkast 2 -3 uur rusten. Spoel de haringfilets, droog ze nogmaals en leg ze in een passend recipiënt. (Bokaal)

Snijd de uien in fijne ringen. Breng een halve liter water met de azijn, 20 g zout, de suiker en de resterende kruiden aan de kook. Laat de marinade afkoelen. Giet deze over de haring en de uien, zodat zij onder staan, plaats de haring in een koele plaats gedurende minstens 2 dagen.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :