Waar vandaan: Advies > Culinair

Hoe bereid ik een lekkere groentesoep?

Je kan zoveel groenten toevoegen naar eigen wens. Als basis groenten moeten er zeker prei, selder, ui en wortel in zitten

Snij deze basisgroenten in mooi regelmatige stukjes en stoof ze eerst aan in een beetje (soja)margarine. Giet er dan ongeveer drie keer zoveel water of bouillon bij als er groenten zijn. Dus 300 gram groenten maakt 900 gram water!

Nu kun je nog erwtjes, verse witte boontjes, blokjes aardappel of stukjes andere groente zoals raapjes, knolselderij, courgette of wat je maar wil toevoegen.

Om de soep te binden kan er een klein beetje vermicelli aan toegevoegd worden of een eetlepel pureevlokken.

De totale kooktijd moet minimum 20 minuten bedragen, hoogstens 45 minuten, anders is de soep ‘plat” gekookt en is ze haar frisse smaak kwijt.

Extra tip

In plaats van water voor de soep kan je beter bouillon gebruiken, liefst verse, maar dat is veel werk, of bouillon van blokjes.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :