Waar vandaan: Advies > Culinair

Ik zou graag een verjaardagstaart maken,die bestaat uit een cake gegarneerd met slagroom.

Mokkataart met slagroom

Ingrediënten

* 125 gram zelfrijzende bloem

* 150 gram slagroom

* 10 gram oploskoffie

* 4 eieren

* snuifje zout

* 150 gram suiker + 2 tot 3 eetlepels suiker naar smaak

* 2 zakjes vanillesuiker

* bakpapier

* chocolade-mokka bonen

Bereidingswijze

Bekleed als eerste de bodem van een springvorm met bakpapier.

Splits vervolgens de eieren en klop het eiwit stijf met een snufje zout en voeg tijdens het kloppen geleidelijk 150 gram suiker en 1 zakje vanillesuiker toe. Spatel de eidooiers er één voor een door.

Zeef de bloem boven een kom en spatel ze door het deeg. Strijk de helft van het deeg in de vorm en spatel 1 eetlepel cacaopoeder door de rest van het deeg.

Verdeel met een koffielepel het cacaodeeg op het blanke deeg.

Klop met de vorm een paar keer op het werkblad, zodat het chocodeeg een beetje zakt.

Bak de bodem ca. 25 minuten in de oven op 170°C en laat hem afkoelen.

Snijd de taart horizontaal doormidden. Klop 100 gram slagroom stijf met 1 eetlepels suiker en 1 zakje vanillesuiker.

Strijk 1/3 van deze crème over de onderste deegbodem.

Leg het ander deeghelft hier bovenop.

Bestrijk de bovenkant met de rest van de crème en zet de taart ca. 2 uur in de koelkast.

Klop 50 gram slagroom stijf en doe hem in een spuitzak met grote opening.

Versier de taart met toefjes slagroom en choco-mokkabonen.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :