Hoe kan ik een heel luchtige biscuit bakken?
Hoe kan ik een heel luchtige biscuit bakken? (dus zonder boter)
Biscuit
Bij biscuit moeten de eieren stevig opgeklopt worden om een luchtig resultaat te bekomen. Dat is heel belangrijk.
Het recept:
5 à 6 Eieren naargelang groot of klein
160 gr Suiker
15 gr Bakpoeder
160 gr Bloem
Klop de eierdooiers zeer luchtig op en voeg er de helft van de suiker aan toe.
Klop het zeer zuivere eiwit en de rest van de suiker goed stijf. Spatel hierna de eidooiers er luchtig doorheen (niet te lang). Zeef de bloem en meng ze met het bakpoeder. Spatel het geheel snel door het eiwitmengsel en doe het in een ingevette taartvorm (ong. 24 cm. doorsnee) en bak het af in een voorverwarmde oven (180 graden) in 20 à 25 minuten.
Meer vragen & advies >> Archief.
Vitelma :