Waar vandaan: Advies > Culinair

Hoe bereid ik kalkoenbillen met vruchten ?

Braad de kalkoenbillen door ze te kruiden met peper en zout en laat ze in een braadslede of braadpan kleuren boven op het vuur. Voeg een in stukken gesneden ui en worteltje bij, alsook een laurierblad.

Zet dit vlees in een oven van ongeveer 180°C. Laat ze braden gedurende ongeveer 45 minuten. Draai de billen af en toe.

Laat terwijl ongeveer 100 gram suiker karameliseren.( Voldoende voor twee kalkoenbillen ) Dwz , doe de suiker in een zware pan, zet de suiker juist onder water en laat koken tot de suiker bruin wordt. Niet roeren !!! Wel het pannetje draaien met behulp van de steel. Let op, deze suiker begint te roken, dat is normaal. Als de suiker een rood bruine kleur gekregen heeft, giet er dan in één keer een halve deciliter azijn bij. Let op dit spat en is zeer heet. Laat los koken en zet opzij.

Bereid de vruchten voor. Dit kunnen vruchten uit blik zijn of verse. In ieder geval moet er vruchtensap klaar staan, liefst vers. Bijvoorbeeld sinaasappelsap.

Als de vruchten vers zijn schil ze dan en snijd ze in eetbare stukjes. Maak deze vruchten gaar door ze even op te koken in wat water plus suiker en citroensap.

Als de kalkoenbillen gereed zijn, haal ze dan uit de braadslede en houd ze warm onder een vel aluminiumfolie in de uitgedoofde oven.

Maak de saus door de braadsappen van de kalkoen die zich in de braadslede bevinden los te koken met witte wijn en water. Voeg er de zoetzure karamel aan toe en het sinaasappelsap. ( Of een beetje sap van de blikvruchten)

Laat dit een tiental minuten koken. Giet de saus door een zeef en bind de saus met strooimaïzena.

Proef en voeg eventueel nog wat suiker of azijn toe.

Versnijd de kalkoenbillen in portiestukken. Verwarm de vruchten en serveer met de saus.

Kroketjes hierbij is ideaal.


Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :