Waar vandaan: Advies > Culinair

Hoe kan ik balletjes in tomatensaus maken?

Hoe kan ik balletjes in tomatensaus maken? Het maken van de balletjes met gehakt, het maken van de saus en het samenvoegen?

Voor het gehakt :

Meng een drietal eetlepels paneermeel en één volledig ei met 300 gram gemengd gehakt.

Kneed goed tot een homogene massa bekomen wordt. Indien nodig kan je nog wat paneermeel bijvoegen.

Vorm hiervan balletjes van gelijkmatige grootte. Breng een pot met gezouten water aan de kook en kook de balletjes hierin gedurende enkele minuten. Laat ze in het vocht afkoelen.

Voor de saus :

Tomatensaus maak je op een eenvoudige manier.

Kook een blik tomatenblokjes van 500 gram samen met een gesnipperde gestoofde ui en twee teentjes gehakte knoflook.

Laat een half uurtje sudderen en voeg als kruiderij een beetje oregano of Provençaalse kruiden toe. Voeg ook wat peper en zout toe.

Mocht de saus te zuur smaken voeg dan een schepje suiker toe.

Voeg de gekookte gehaktballetjes bij de saus en stoof nog enkele minuten verder.

Voeg eventueel wat kookvocht toe mocht de saus te dik geworden zijn.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :