Waar vandaan: Advies > Culinair

Hoe maak ik thuis bokkenpootjes? (koekjes)

Hieronder kun je een recept voor bokkenpootjes terugvinden:

Ingrediënten :

* 8 eiwitten

* 350 gr. suiker

* 300gr. amandelpoeder

* 200 gram geschaafde amandelen

* rasp van 1 citroen

* 2 pakjes vanillesuiker

Donkere smeltchocolade ( callets van Callebaut) Voldoende om de koekjes in te dompelen

Eventueel abrikozenconfituur of boterroom. Enkele eetlepels.

Bereidingswijze:

Klop de eiwitten stijf en voeg de suiker bij kleine beetjes toe. Dit kan best met een machine gedaan worden. Klop tot ze zeer stijf geworden zijn.

Voeg de andere ingrediënten al mengend bij de eiwitten, behalve de geschaafde amandelen.

Spuit met dit deeg staafjes met een lengte van 7 tot 9 centimeter lengte en een vinger dikte op bakpapier of siliconenmatjes. Bestrooi met de amandelschilfers. Laat een halfuurtje drogen.

Bak gedurende 15 tot 20 minuten in een zachte oven van 160 °C. Deze baktemperatuur is sterk afhankelijk van de oven. Laat afkoelen.

Kleef twee koekjes rug aan rug met een beetje sterk ingekookte abrikozenconfituur of chocolade. Het kan ook met boterroom. De koekjes mogen niet bruinen.

Smelt de chocoladecallets in een kom in een warmwaterbad en doop de uiteinden van elk koekje in de chocolade. De chocolade mag hoogstens 40°C warm worden.

Laat verharden op siliconenpapier. De chocolade zal anders kleven !

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :