Waar vandaan: Advies > Culinair

Hoe maak ik rabarber ? Als compote of als confituur ?

Ik heb rabarber gekregen, maar ik heb dat nog nooit zelf klaar gemaakt. Ik heb dit vorig jaar gegeten bij familie; maar die rabarber was gemengd met een ander fruit, ik weet niet meer dewelke. Maar het heeft lekker gesmaakt.

 

Rabarber kan gemengd worden met o.a. frambozen, appelen, abrikozen en andere vruchten naargelang je zelf wenst.

Rabarber kan ook alleen gebruikt worden. Zo heb je de pure smaak.

Je kan zowel compote als confituur maken.

Voor confituur pel je de rabarber, snijd deze in kleine stukjes en meng met evenveel gewicht aan geleisuiker. Laat een uurtje rusten en kook dan gedurende een viertal minuten al roerend. Kijk voor meer info op de verpakking van de suiker.

Giet in goed uitgekookte bokaaltjes met schroefdeksel. ( confituur bokalen) Draai de bokaaltjes na enkele minuten om en laat ze zo omgedraaid staan voor een vijftal minuten. Draai ze nadien weer met het deksel naar boven.

Voor compote doe je hetzelfde maar met veel minder suiker, enkele eetlepels per pak rabarber naar smaak. Je kan later nog steeds meer suiker toevoegen. Twee minuutjes koken is reeds voldoende. Maar compote moet wel in de koelkast bewaard worden en snel verbruikt worden.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :