Hoe maak ik de donkerebruine vlaai zoals in het Waasland?
Hoe maak ik de donkerebruine vlaai zoals in het Waasland?
Benodigdheden
1 l melk
1 koffielepel kaneel
250 g bruine suiker
1 koffielepel foelie
5 beschuiten
25 g gekonfijte sinaasappelpschil
150 g speculaas
25 g sukade
200 g peperkoek
snuifje zout
150 g macarons
2-3 eieren
1 eetlepel gewone bloem
2 eetlepels stroop
Bereidingswijze
De oven voorverwarmen op 200°C.
Breng de melk aan de kook en roer regelmatig om. Voeg de bruine suiker aan de melk toe en roer tot de suiker opgelost is.
Voeg vervolgens de bloem aan de melk toe. De bloem eerst in wat water of melk losroeren.
De melk nog even laten opkomen en daarna de melk van het vuur nemen.
Meng de verkruimelde beschuiten, peperkoek, speculaas en macarons onder. Roeren tot je een gladde brei bekomt. Zout, kaneel, foelie en stroop onder mengen.
Vervolgens de losgeklopte eieren in de brij mengen. En tot slot de sukade en de sinaasappelschil erdoor mengen.
De brij in een vuurvaste stenen kom storten. De vlaai afbakken op 180°C gedurende 1 uur. Een nacht laten rusten.
Bron : la cucina
Meer vragen & advies >> Archief.
Vitelma :