Waar vandaan: Advies > Culinair

Hoe maak ik de donkerebruine vlaai zoals in het Waasland?

Hoe maak ik de  donkerebruine vlaai zoals in het Waasland?

Benodigdheden

1 l melk

1 koffielepel kaneel

250 g bruine suiker

1 koffielepel foelie

5 beschuiten

25 g gekonfijte sinaasappelpschil

150 g speculaas

25 g sukade

200 g peperkoek

snuifje zout

150 g macarons

2-3 eieren

1 eetlepel gewone bloem

2 eetlepels stroop

Bereidingswijze

De oven voorverwarmen op 200°C.

Breng de melk aan de kook en roer regelmatig om. Voeg de bruine suiker aan de melk toe en roer tot de suiker opgelost is.

Voeg vervolgens de bloem aan de melk toe. De bloem eerst in wat water of melk losroeren.

De melk nog even laten opkomen en daarna de melk van het vuur nemen.

Meng de verkruimelde beschuiten, peperkoek, speculaas en macarons onder. Roeren tot je een gladde brei bekomt. Zout, kaneel, foelie en stroop onder mengen.

Vervolgens de losgeklopte eieren in de brij mengen. En tot slot de sukade en de sinaasappelschil erdoor mengen.

De brij in een vuurvaste stenen kom storten. De vlaai afbakken op 180°C gedurende 1 uur. Een nacht laten rusten.

Bron : la cucina

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :