Waar vandaan: Advies > Financieel advies

Wat is het verschil tussen een kredietkaart en een revolvingkaart

Beide soorten kaarten hebben duidelijk drie gelijkenissen:

  1. Je kan er wereldwijd mee betalen en geld opnemen.
  2. De uitgaven met deze kaarten gaan niet meteen van jouw rekening.
  3. Elke maand ontvang je een uitgavenstaat: een gedetailleerd overzicht van al jouw verrichtingen van de voorbije maand met jouw kaart.
     

Het verschil zit hem in de terugbetaling van het bedrag op jouw uitgavenstaat.

  • Bij een gewone kredietkaart gaat het totale bedrag van jouw uitgavenstaat een paar dagen later, in een keer, van jouw rekening..
  • Met een revolvingkaart geeft jouw bank je de mogelijkheid om de terugbetaling van de uitgavenstaat te spreiden over een langere periode. Je beschikt met een revolvingkaart immers over een kredietlijn die je vrij kan opnemen. Zo beschik je permanent over een reserve die je kan aanspreken bij onverwachte uitgaven. Maandelijks wordt automatisch een bedrag van 5 % van jouw budgetreserve van jouw rekening afgehouden. Het resterende bedrag betaal je terug op jouw eigen ritme.

Extra voordeel met jouw revolvingkaart (KBC-Pinto Visa)

  • De verlengde garantie : deze dekking verlengt de wettelijke garantie van twee jaar met nog eens twee jaar extra op al jouw aankopen voor minstens 50 euro van elektrische of elektronische apparaten (wasmachine, plasma-tv, mp3-speler,…).
  • De aankoopbescherming : deze waarborg beschermt jouw aankopen van minstens 50 euro gedurende 90 dagen na aankoop of levering tegen diefstal met braak of geweld en accidentele schade. De verzekering die deze verlengde garatie en aankoopbescherming biedt, is facultatief en gratis. Je hoeft alleen je aankopen met KBC- Pinto Visa te betalen en nog over deze kaart te beschikken op het moment van aangifte van een schade.

Meer vragen & advies >> Archief.



In samenwerking met :