Waar vandaan: Advies > Culinair

Ik wil jonge eend klaar maken, wat heb ik nodig en hoe bereid ik dit gerecht ?

Als dit de eerste keer is dat je een eend bereid, experimenteer dan niet te veel want eend klaarmaken is niet zo eenvoudig.

Braden is het eenvoudigst. Het borstvlees van eend bakt men liefst rosé, terwijl de boutjes niet voldoende zullen doorbraden zijn.

Er is ook een groot verschil in kwaliteit tussen de verschillende eendenrassen.

De eend die gebruikt wordt voor “foie gras” wordt zeer veel gebruikt maar dat vlees begint behoorlijk taait te worden na de leeftijd van 4 maanden. Een barbarie eend levert wel mals vlees. Elk eendenras heeft een beetje zijn typische bereidingswijze. De Pekingeend is zeer goed om te verwerken in Chinese gerechten, enz…

Wij raden aan: braad de eend gewoon en leer er uit. Braad ze wel op hoge temperatuur zodat alle vet goed weg kan uit het vel.

Het vet kan later nog gebruikt worden.

Een zoetzure saus gaat goed bij alle vet vlees, dus ook bij eend.

Zoals de fameuze eend met sinaasappelsaus.

Hier vind je een recept voor eend met sinaasappelsaus.

http://www.seniorennet.be/Pages/Advies/advies3.php?ID=330

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :