Waar vandaan: Advies > Culinair

Hoe bereid ik zelf "escargots" zoals op de kermis ?

Om echte “escargots” te bereiden raden we je aan om “wulken” kopen. Wulken zijn zeeslakken worden foutief “escargots” genoemd, een landslak is de echte “escargot” (petit gris, wijngaardslak of segrijnslak).

Koop bij voorkeur diepgevroren wulkenvlees bij een vishandelaar of diepvriesdiscount.

Deze wulken zijn reeds voorgekookt en zijn van dezelfde grootte. Verse wulken laten soms op vlak van kwaliteit te wensen over.

Bereiding:

1) op basis van verse wulken

Maak een bouillon van water, veel zout, een laurierblaadje, veel peper, cayennepeper en selderstengels. Proef eerst deze bouillon want de peper moet sterk doorsmaken. Was de verse wulken en kook max. 15 tot 20 minuten (anders worden ze taai). Haal de slakken uit het huisje en verwijder het zwarte gedeelte.

Zeef de bouillon en voeg verse selder toe, proef opnieuw van de bouillon en kruid eventueel bij en voeg tenslotte de slakken toe. Laat niet meer koken, hou deze hoogstens warm.

2) op basis van diepgevroren wulken

Volg dezelfde bereidingswijze zoals hierboven maar voeg een blokje visbouillon toe aan het kookvocht. Gezien deze wulken reeds gaar zijn moet je ze niet meer koken enkel verwarmen.


Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :